میخواستم در مورد فرهنگ گوگل کردن صحبت کنم! خیلیها سوالاتی در رابطه با مهاجرت و رزیدنتی میپرسند که جوابشون به راحتی توی گوگل پیدا میشه، اما چرا به جای جستجو در گوگل، از آدمها میپرسند؟ مثلاً چرا میان از من میپرسند؟ چرا فرهنگ گوگل کردن بین ما ایرانیها، بهخصوص ایرانیهای تحصیلکرده، اینقدر کم هست؟
همه پزشکها وقتی مریضها میان و میگن “گوگل اینجوری نوشته بود”، کهیر میزنن! ما به شدت مخالفیم که مریضها به اطلاعات غلط اینترنت استناد کنند و گاهی اوقات مطالب اینترنتی رو به نظرات پزشک ترجیح میدهند.
حالا از طرفی ما برای هر چیز سادهای میخواهیم پیش متخصصش بریم! کلمه “گوگل” در ذهن ما مساوی اطلاعات غلط هست. متأسفانه برای اینترنت فارسی هم این درسته! ما واقعاً چند تا وبسایت فارسی داریم که بهطور علمی و ساده درباره بیماریها نوشته شده باشه؟
وقتی به اینترنت انگلیسی میرسیم، داستان کاملاً متفاوت میشه! اطلاعات خوب و دست اولی از زبان متخصصها پیدا میکنید. البته پزشکهای آمریکایی هم به “گوگل اینجوری نوشته بود” شوک انافیلاکسی میدن. چون واقعاً اطلاعات خوب توی اینترنت هست، اما اطلاعات غلط هم به همون اندازه زیاده و مریضها معمولاً نمیتونند تشخیص بدن کدوم درست و کدوم غلطه.
ولی، این موضوع رو نباید به کارهای غیرتخصصی هم تعمیم بدیم. برای سوالات عمومی میتونیم به اینترنت انگلیسی اعتماد کنیم. البته باید یادمون باشه که شرایط جامعه ما طوریه که اطلاعات نیاز به آپدیت روزانه داره. مثلاً ممکنه هیچوقت هیچ کس هزینههای زندگی در شیراز رو گوگل نکنه، و اگرم بکنه احتمالا گوگل در جوابش بگه: الان؟؟ یا الان؟؟!
ولی در مورد آمریکا، اطلاعات خیلی واضح و دقیقی در دسترسه. برای بچههایی که میخوان بیان آمریکا و سوالاتی دارن، لطفاً به گوگل انگلیسی هم اعتماد کنید! میتونید هزینههای زندگی در هر شهر و ایالتی رو یا اجارهخونه در هر شهر و محله ای
رو از گوگل بپرسید و جواب درست بگیرید. همچنین، برای سوالاتی مثل هزینههای امتحانات استپ یا درآمدهای پستداک، اطلاعات دقیقی در دسترس هست.
کمکم یاد میگیرید کدوم اطلاعات درسته و کدوم غلط! و اینکه چطور باید کلیدواژههای جستجو رو به کار ببرید. همه اینها مهارتهایی هستن که میتونید یاد بگیرید.
گوگل برای سوالهای ساده خیلی مفیده، و اگر سوالات پیچیدهتری دارید، چت جیپیتی هم همیشه در خدمت شماست!